16 Şubat 2015 Pazartesi

Sessiz Kalma!!

Bugün kitaplar hakkında yazmak gelmedi içimden..

Özgecan'ın haberi bizim bu kadar içimizi yakarken ailesinin neler yaşadığını tahmin bile edemeyiz..
Allah ailesine dayanma gücü versin..

Bu ülkede kadın olmak da çocuk olmak da zor..Aslında karakterli erkekler için erkek olmak da zor..Hem cinslerinin yaptıklarına dayanmak zor olsa gerek..

Kadın olmak zordur ülkemde..Dolmuşta yalnız kalmamak için gideceğiniz yere varmadan son inen yolcu ile birlikte inmeyen, tek başına bindiği taksinin plakasını bir yakınına göndermeyen, tek başına girdiği bir sokakta yaşadığı tedirginlik yüzünden sürekli tetikte hissetmeyen, arkasına bakmayan, aceleci davranmayan, söylediği yemek siparişini getiren kuryeye evde yalnız olduğunu hissettirmemek için ekstra çaba harcamayan, yanında bir erkek olmadan gidemeyeceği yerlerin listesi olmayan, toplum içinde yüksek sesle konuştuğu ya da kahkaha attığı için kınanmayan, tacizi geçtim tecavüz edilirim korkusuyla yaşamayan bir kadın kaldı mı bu ülkede?..

Kocasıyla anlaşamadığı, aldatıldığı için ses mi çıkardı o zaman sesini biz keselim sesini diyen kendini adam sanan erkeklerle doldu bu ülke.Yetmedi mi bu kadar katliam..

Sadece kadınlara değil eziyetiniz yalnız bulduğunuz çocukları kandırarak taciz edip öldürüyorsunuz o masum çocukları..Sizlere insan deniyor bir de..

Bu suçları işleyip öyle savunmalarla kendinizi aklıyorsunuz ki aklım almıyor..

Bu ülkede adalet bu kadar mı?

Dur denmeyecek mi artık bu katliama..

Bu canilerin de anneleri, kız kardeşleri, eşleri yok mu?
Onlar için nasıl korkar endişelenirsiniz başkasının canlarından ne istiyorsunuz?

Çekin ellerinizi çocuklardan kadınlardan..

Son sözümde sizleri yetiştiren anne babalara!!

Kızlarınıza korkarak yaşamayı öğrettiniz bundan sonra oğullarınıza adam olmayı öğretin!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder